Боровец


Разположен на 1300 м надморска височина върху северните склонове на Рила планина, в самото подножие на връх Мусала, Боровец е най-големият планински курорт в България. Той е лесно достъпен от цялата страна и е само на 70 км от София.

Климатът в курорта е умерен, зимата е мека и с много снеговалежи. Средната температура през януари – най-студения месец, е около 4.8°C. Ски сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

Курортът предлага отлични условия за зимни спортове: алпийски ски, сноуборд, ски бягане, фристайл, фрирайд и ски туринг.

Поразяващи зимни пейзажи, слънце и разбира се разнообразие от ски писти – 24 на брой с обща дължина 58 км. Пистите са с различна трудност и натовареност като са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали и експерти.

 

Ски зони

Ски център Ситняково

Ски център Ситняково-Централен Боровец – от 1350 м до 1780 м надморска височина. Центърът разполага със снежна инсталация, покриваща 250 дка писти. Тук се намират осемте писти с осветление за нощно каране – писти “Иглика”, “Рила”, „Мартинови бараки 1, 2, 3 и 4“, „Ротата“ и долната част на ски път „Ситняково“. В този ски център, на плаца пред хотел “Рила”, е и един от двата фристайл парка на курорта – Сноу Парк Бороспорт.

Ски център Ястребец

Ски център Ястребец – от 1340 м до 2369 м надморска височина. Центърът разполага със снежна инсталация, осигуряваща заснежаване на писти “Попангелов” (бивша “Ястребец 2”), “Ястребец 3” и долната част на писта “Ястребец 1” с площ от 250 дка. В горната част на писта „Попангелов“ се намира вторият фристайл парк в Боровец – Фемили Парк Бороспорт.

Всеки ден, на 15-минутен интервал, от кабинкова въжена линия “Ястребец” до “Ястребец експрес” се движи шатъл, който е само за скиори и бордисти, ползващи съоръженията на “Бороспорт”. Когато кабинкова въжена линия “Ястребец” не работи, шатълът не се движи.

Ски център Маркуджик

Ски център Маркуджик – от 2144 м до 2550 м надморска височина. Тук е изградена модерна система за снегозадържане, благодарение на която се избягва оголването на определени участъци, причинявано от силния вятър. В ски център Маркуджик, в разгара на сезона снежната покривка достига 2 м, което създава добри условия за фрирайд или извънпистово каране.

За повече информация: www.borovets-bg.com

Кликнете тук за : Ски писта Попангелов (Уеб камера)

Ски информация

  • Надморска височина на курорта: 1300 м
  • Най-висока ски точка: 2560 м
  • Маркирани ски писти: 58 км
  • Най-дълга писта: 12 км
  • Посоки на склоновете: С, СЗ, З
  • Писти за ски бягане: 35 км
  • Съоръжения за биатлон
  • Borosport Snow Park

Времето